Compras
Andorra
Andorra
Andorra
Andorra
Compras
Andorra
Andorra
Andorra
Andorra

Andorra

El Principat d’Andorra va ser fundat l’any 805 per Carlemany en agraïment als seus ciutadans per la ajuda prestada en la lluita contra els sarraïns i neix com a país el 1278 després de la firma dels  Pareatges on es va establir la cosobirania del bisbe de la Seu d’Urgell i el Comte de Foix, posterior rei de França. 

Després de 700 anys de pau, Andorra es converteix en un coprincipat els caps d’estat del qual són el bisbe de la Seu d’Urgell i el president de la República Francesa. La seva Constitució és de l’any 1993, data en la qual entra a formar part de la ONU.

Andorra està formada per set Parròquies o divisions administratives:

Canillo, Encamp, Ordino, La Massana, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany.

La seva moneda és l’euro i la llengua oficial és el català.

El Principat d'Andorra és un dels estats més petits del món amb només 468 km², i un dels cinc microestats del continent europeu, dels quals n'és el segon més gran i el més poblat amb una població d’uns 84.082 habitants. Els seus habitants tenen una esperança de vida de les més altes del món.

Andorra ha sabut conservar la seva peculiar cultura al llarg dels segles, sobrevivint als contratemps, relacionant-se amb el seu entorn i sobretot sense deixar d’evolucionar per adaptar-se als nous temps.

La història d’Andorra ha donat lloc a una cultura amb fortes arrels medievals, latent en la seva ben conservada arquitectura romànica  i en alguns dels seus usos i costums. 

La gastronomia andorrana té una gran influència tant de la cuina catalana com, en menor mesura, de la cuina francesa. Gaudiu  dels diferents plats típics, deliciosos i suculents que podreu tastar  als millors restaurants del nostre país.

A Andorra es pot gaudir de l’entorn natural i del medi ambient. El país aposta per la protecció  del medi ambient i per la sostenibilitat.

Podeu gaudir de la seva xarxa d’infraestructures verdes,  diferents itineraris, zones protegides de gran interès paisatgístic, ambiental i cultural que permeten la mobilitat sostenible i no motoritzada de les persones, i contribueixen a millorar la qualitat de vida i la sostenibilitat ambiental del territori andorrà. 

El comerç i el turisme són les seves grans fonts de riquesa i des de l’any 2010 ha iniciat una profunda reforma fiscal que li ha permès obrir-se a les empreses estrangeres i desaparèixer de la llista de paradisos fiscals de l’OCDE.

Pel que fa als esports, Andorra és membre del Comitè Olímpic Internacional des de 1975 i participa als jocs olímpics d’estiu i d’hivern des de 1976.

 El País dels Pirineus és capdavanter en turisme hivernal entre les estacions d’esquí Grandvalira i Vallnord sumen 303 quilòmetres de pistes d’esquí, també podran gaudir de la pràctica d’altres esports de neu com l’esquí de fons, esquí de muntanya, raquetes de neu  i d’altres activitats per a tota la família.

Ofereix també una oferta lúdica i turística única a Europa amb Caldea i Inúu com a referents del termalisme, més de 1.200 establiments comercials, 440 restaurants i infinites activitats a realitzar que són un autèntic antídot contra l’avorriment.

Andorra és una altra història i us convidem a descobrir cadascun dels seus racons més amagats i únics.